Extra aanbod

Inspiratie

IMG_3303Artikel in Tijdschrift voor Coaching
Moeten we eigenlijk nog volwassen worden?  Marinet Ritz
Naar een nieuwe realiteit van leven

Kleine gebeurtenissen kunnen stress, angst en pijn veroorzaken door de schijnwerkelijkheid die onze geest eromheen creëert. Marinet Ritz ontwikkelde een model om inadequate reacties te herkennen en het contact met de werkelijkheid te herstellen. download artikel

 

Open aanbod najaar 2017
groepsprocessen en systeemgerichte interventies

Effectief samenwerken en doelen realiseren binnen een groep is een grote kunst. Het vraagt een helder leiderschap en inzicht in de processen die daar spelen. Tevens is het een mooie bron voor persoonlijke ontwikkeling.
In dit traject van 4 dagen ( één 2 daagse en 2 x 1 dag) leer je welke processen er spelen in groepen/teams, en hoe je die effectief kunt beïnvloeden. We bieden een combinatie aan van ervaringsmatig (van binnenuit) proeven hoe het werkt, en de basiskunst van het hosten van deze processen.
Deze training is gestoeld op de kennis over de Theorie van Levende Menselijke Systemen van Dr Yvonne Agazarian.

Dit trainingstraject is geschikt voor jou als je meer zicht wilt krijgen op de onderliggende dynamiek in teams en samenwerken, en deze wil leren inzetten als brandstof voor ontwikkeling. Het geeft je concrete handvatten om op je werk je functionele rol beter uit te oefenen en belemmeringen hiervoor in beeld te krijgen en te ontdoen. Dit traject is bij uitstek geschikt voor mensen die teams coachen of dat willen gaan doen.

Voor wie: open aanbod
Trainers: Marinet Ritz, Annick Nevejan
Data: 29, 30 september, 26 oktober, 30 november 2017
Kosten: € 1080,00 excl. BTW (particulier € 759,00 Incl. BTW)
Locatie: Utrecht en Amsterdam
Inschrijven

Open aanbod najaar 2017
Het lichaam als instrument voor integrale ontwikkeling

vlindergroenblad.170039Eén van de uitdagingen voor ons mensen in de Westerse wereld is om uit ons hoofd in ons leven te komen. Om niet een belangrijk deel van de tijd in onze gedachtenwereld te bivakkeren, maar volledig met ‘huid en haar’ in de realiteit aanwezig te zijn. Zo weten we intussen dat bewustzijnsontwikkeling een proces van openen op alle niveaus is: hoofd, hart, buik – inzicht, fysiek en energetisch. Waar onze gedachten ons nog kunnen misleiden, liegt het lichaam nooit. Als je de wijsheid van het lichaam kunt ontsluiten dan kan dat een wezenlijke katalysator in bewustzijnsontwikkeling zijn.
In deze tweedaagse training maken we een reis door het lichaam (via belangrijke enrgetische knooppunten en sementen) waardoor stagnaties worden ontsloten en nieuw levenspotentieel vrij komt. Het is een weg van bewustwording, dieper thuiskomen, en helderheid over jouw weg.
Het afgelopen jaar is ons regelmatig gevraagd om een training te ontwikkelen voor mensen die nog niet zijn opgeleid aan de school, maar graag willen kennismaken met onze visie, werkwijze en de essenties van integrale ontwikkeling. Deze tweedaagse training bied naast de specifieke inhoud ook de mogelijkheid daartoe.
Voor wie: mensen met (enige) ervaring in bewustzijnsontwikkeling
Trainers: Marinet Ritz, Shanta Baan
Data: 2 daagse, najaar 2017
Kosten: € 350,00 excl. BTW (particulier: € 385,00 incl. BTW)
Locatie: Utrecht
Inschrijven

Vierdaagse Retraite
Leven vanuit de grond van je hart

Een retraite is een krachtig middel om op diepgaande wijze cnwsbrfOICaug15Samaya.130603ontact te maken met je ware bron. Door gedurende een lagere tijd helemaal te breken met je dagelijkse oriëntatie kun je toegang krijgen tot een diepere laag van Zijn, tot je natuurlijke wijsheid en vrede. Het heeft een zuiverende en integrerende werking.
Door te rusten in de grote Stilte kunnen zich nieuwe gebieden ontsluiten. Het geeft je de kans om dieper thuis te komen in het hart, en weer verbonden te raken op de plekken waar stagnatie was opgetreden. Het trilt je los uit je bekende identificaties en verhalen, waardoor een nieuwe helderheid en openheid kan ontstaan en er ruimte komt voor co-creatie met het leven.
We zien het ook als een zorg voor de ziel waarin je het contact herstelt met je innerlijk kompas, en je handelen weer in lijn brengt met je diepste verlangen en aspiratie. Een deel van de retraite zal in stilte zijn.
Voor wie:  Integrale coaches, studenten in de opleiding, mensen die ervaring hebben met retraites en integrale bewustzijnsontwikkeling (na overleg).
Trainers: Marinet Ritz, Shanta Baan
Data: 7  t/m 10 februari 2018
Kosten: € 420,00 excl. BTW  + verblijfkosten € 430,00 (geschakelde kamer) € 510,00,
(1 persoonskamer)
Locatie: Centrum Samaya Werkhoven, Tuinzaal.
Inschrijven

Supervisie

4 keer per jaar geven we aan een groepje van 3 mensen een middag supervisie
(13.30 – 17.00) . Hierin kunnen allerhande vragen worden onderzocht waar het gaat om het begeleiden van klanten of het dieper begrijpen van de IC theorie en de toepassing ervan.
Voor wie: Integrale coaches, studenten in de opleiding
Trainers: Marinet Ritz, Annick Nevejan
Data: na opgave, in overleg
Kosten: € 420,00 excl BTW voor 4 middagen (particulier 462,00 incl. BTW)
Locatie: Koningslaan 22, Utrecht
Inschrijven