Trainers

 Marinet Ritz (1963) heeft zich de afgelopen 25 jaar intensief bezig gehouden met het onderzoeken en faciliteren van persoonlijke en collectieve transformatieprocessen. Haar passie is om mensen contact te laten maken met hun innerlijke wijsheid en authentieke kracht waardoor het potentieel in al zijn facetten tot bloei kan komen.

Haar professionele loopbaan begon na een studie Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam, als docent anatomie en biomechanica bij het instituut bewegingsstudies aan de Hogeschool Utrecht. In haar functie als MT-lid en leidinggevende ontwikkelde ze het vermogen om haar visionaire blik te vertalen in down to earth oplossingen. Al snel  ontstond het verlangen om zich te verdiepen in wat de mens bezielt. Zij schoolde zich in Psychosynthese en daarna 10 jaar intensief in Zijnsoriëntatie. Ze heeft sinds 1998 een praktijk als therapeut en coach.
Als voormalig trainer en staflid aan de school voor Zijnsoriëntatie heeft zij een rijke ervaring met het faciliteren van bewustzijnsontwikkeling, supervisie en persoonlijke begeleiding.

Sinds 2006 bundelt zij deze ervaring in Spiritz haar eigen bureau voor persoonlijk leiderschap en integrale organisatieontwikkeling. Zo leidt ze – o.a. als docent aan de Master opleiding voor coaches – professionals op vanuit een nieuw ontwikkelingsperspectief, traint ze managers op het vlak van authentiek leiderschap en faciliteert ze doorbraken in organisaties waarin de oude coördinaten voor ontwikkeling niet meer werken.

Vanaf 2008 is ze bestuurslid bij het Center for Human Emergence (CHE) en als organisatieadviseur verbonden aan CHE Synnervate BV waar ze opleider is in ‘Spiral Dynamics integral’ en trainer in de Leergang Concious Leadership.

In 2011 heeft ze de Opleiding Integrale Coaching opgericht.
Intussen heeft ze zich in de VS ontwikkeld tot advanced level in Systems-Centered® Training (SCT)


Shanta Baan (1975)
Liefde voor mensen en interesse naar wat ze beweegt; dat is de rode draad door het leven van Shanta. Integratie van Westerse wetenschap en Oosterse wijsheid is hierbij kenmerkend voor zowel Shanta’ s biografie als haar werkwijze. Shanta werd geboren in Nepal en groeide op in Nederland. Als Msc student Sociale Geografie kwam ze in aanraking met bewustzijnsontwikkeling, meditatie en Zijnsoriëntatie. Het inzicht dat je als mens in essentie heel bent raakte haar diep en is nog altijd een basisuitgangspunt in haar werk als coach en trainer.

Door individuele begeleiding en verschillende jaartrainingen maakte ze zich verschillende mindfulness en lichaamsgerichte technieken eigen. Aanvankelijk deed ze dit naast een carrière als adviseur/trainer op het terrein van duurzame ontwikkeling en bussiness coaching. Shanta woonde en werkte in verschillende landen in Azië en voerde projecten uit voor o.a. SNV, de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Gaandeweg kwam ze erachter dat ze de focus helemaal wilde verleggen van landen en bedrijven naar de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ze volgde een zesjarige coachopleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht,  en zette in 2008 haar eigen bedrijf op met als missie: professionals helemaal tot bloei laten komen zodat ze kunnen excelleren vanuit bevlogenheid. Shanta heeft zich geschoold in de humanistische en cognitieve psychologie, transactionele analyse, boeddhistische meditatie, Spiral Dynamics Integral (SDi) en Voice Dialogue. Op dit moment bekwaamt zij zich verder in Systems- Centered® Training (SCT), een psychologisch onderbouwde methodiek voor de ontwikkeling van menselijke systemen, zoals groepen en teams. Voor meer informatie zie: www.shantabaan.nl